Houtkachels, gaskachels, pelletkachels en inbouwhaarden
Een gaskachel, ook wel gashaard genoemd, is een kachel die een ruimte opwarmt. Vroeger werd er voor deze kachels gebruik gemaakt van lichtgas. Lichtgas werd in fabrieken geproduceerd en bevat koolmonoxide. Toen er later een groot aardgasveld ontdekt werd, stapten we al snel over op aardgas. Daar zitten namelijk geen schadelijke stoffen in zoals de eerder genoemde koolmonoxide. Bij het plaatsen van een gaskachel heeft u eigenlijk de keuze uit twee soorten kachels. Eentje met een open verbrandingssysteem en een met een gesloten verbrandingssysteem.

Gaskachel met een open verbrandingssysteem

Gaskachels met open verbranding worden aangesloten op het traditionele schouwkanaal. Hiervoor wordt de lucht gebruikt van de plaats waar het toestel staat. De vlammen staan bij een open variant in directe verbinding met de kamer. Dat is ook waar de vlam zijn zuurstof vandaan haalt. U bent bij het plaatsen van een gashaard met een open verbrandingssysteem dus afhankelijk van de plaats van de schoorsteen. 104_ Bellfires gaskachel geїntegreerd in muur

Gaskachel met een gesloten verbrandingssysteem

Gesloten verbranding wil zeggen dat er gewerkt word met een concentrische buis of schouwkanaal. Dat wil zeggen dat de vuilgassen in een buis in het midden naar buiten worden gestuurd en dat de schone gassen aan de buitenzijde van de buis worden aangezogen met als gevolg een goede verbranding. Bij een gesloten verbrandingssysteem staat het vuur niet in directe verbinding met de kamer. De aangevoerde lucht komt dus van buiten. De verse lucht en rookgassen lopen door één en dezelfde buis. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lucht aan te laten voeren vanuit de kruipruimte. Omdat de lucht van buitenaf wordt aangevoerd, is het mogelijk om de haard te plaatsen waar u maar wilt. Deze haarden hebben geen ventilatoren nodig waardoor van geluidsoverlast geen sprake is.

Eenvoudige bediening

Tegenwoordig is de moderne gaskachel heel erg makkelijk om te bedienen. Zo kunt u met één druk op de knop de gaskachel aanzetten. Wilt u een hogere temperatuur of hogere vlammen hebben? Dat regelt u eenvoudig met behulp van de afstandsbediening. Bij sommige haarden is het zelfs al mogelijk om via een app uw haard aan te sturen. Zo is de tijd van lang wachten definitief voorbij. Bij vragen of advies over de keuze uit een gashaard met een open of gesloten verbrandingssysteem kunt u altijd bij ons terecht. Kom langs of bel ons op: 016 - 46 22 65 of 0475 - 73 76 29.